Els secrets de les lletres dels Amics de les Arts

Què diuen les @quediuenelsamics?
Diem coses amb la Núria Rabassa Batista i l’Eugènia Güell Barnils. Han creat un compte d’instagram per explicar les referències culturals de les cançons del grup de música Els Amics de les Arts.

Què diuen els Amics?

Diuen moltes coses que no sabíem. O que sí que sabíem i ens feia gràcia que la gent les cantés en un concert. Els Amics de les Arts han aconseguit que milers de persones cantin a ple pulmó «I amb Schopenhoueeeeeeer vam acabaaaaaar en un after hour». Això és brutal! Però esclar, qui era en Schopenhauer?

Qui era en Schopenhauer?

Un filòsof del s.XVIII. Tenen una cançó plena de noms de filòsofs i teories que, sincerament, ens encanta.

Eugènia: Jo un dia estava a classe d’Història del Cinema a la universitat i quan em van parlar de Jean Luc Godard, vaig cantar per dins: “ai Jean Luc, ai Jean Luc, vull entendre-ho però no puc”, que és una cançó dels Amics. I després me’n vaig adonar que la lletra segueix: “(…) hi havia un poster d’en Godard, potser podria dir-me perquè em ballava el cap.” I alla vaig lligar fils: en Jean Luc de la cançó és el director de cinema francès Jean Luc Godard!

“Ens agraden els amics però ens agraden més quan els entenem”, que dieu vosaltres.

Exacte, les lletres de les cançons dels Amics són com una història que tenen bocins amagats d’aquests, pots passar-los per alt o capficar-t’hi i analitzar-ne el significat. Llavors, la cançó té més sentit i acabes connectant més amb ella.

I per això heu creat l’Instagram.

Exactament. Primer vam obrir un Drive per fer-ho entre nosaltres. Som així de freaks. També vam pensar en fer el treball de recerca d’això, però al final res.

I un dia, fa poc, se’ns va acudir obrir el compte d’Instagram. Ja que ho fem, fem-ho bé i de pas ho compartim amb el món. I de moment va prou bé, a la gent li agrada la idea i ens felicita.

I com ho feu?

Núria: Doncs seguim tenint un Drive amb les lletres. L’Eugènia escriu la definició i jo faig el disseny i penjo els posts, les stories, mantinc als seguidors contents, xerro amb ells… El que passa que si hi ha algú que ens segueix però que no coneix lletres dels Amics, hi haurà coses que no entendrà perquè hi ha frases que fora de context no tenen cap sentit. Però és igual, perquè poden aprendre coses igual i nosaltres ens ho passem molt bé. Ho fem com a hobby, jo sóc publicista i l’Eugènia periodista.

I de què us coneixeu?

Núria: Som amigues des de batxillerat. L’Eugènia va venir nova a l’escola i la van fer seure al meu costat i vaig pensar: ara és allò que l’he d’introduir a tothom, quin pal. Però mira al final va anar bé la cosa.

(Riuen)

Eugènia: Fèiem totes les classes juntes. A Història de l’Art ens van parlar de El Matrimoni Arnolfini i aleshores vam saber que abans de ser una cançó dels Amics… era un quadre del 1434!

I allà vau decidir obrir un Drive.

I fins avui. Que per cert, aquesta entrevista que esteu llegint també l’estem escrivint en un Drive. No ens ha entrevistat ningú, però hem pensat que ja que ens passem el dia definint coses, no estaria malament, per un dia, definir-nos a nosaltres.

I doncs, ens seguiu a @quediuenelsamics? Què en dieu?

(Riuen)

Nosaltres amb uns fans que ens van parar per Londres.

Sobre els Amics de les arts


Els Amics de les arts és un grup de música en català integrat per Dani Alegret (piano i veu), Joan Enric Barceló (guitarra acústica i veu) i Ferran Piqué (guitarra elèctrica i veu). Estan a punt de treure el seu nou disc El senyal que esperaves, i des del 2005 han tret 3 maquetes i 5 discs, que van fer també amb el músic Eduard Costa, aleshores integrant de la banda. Les seves cançons més conegudes són Jean Luc o Lousiana o els camps de cotó.

No te vayas sin decir algo

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s